Statistieken

Syndroom van Down

In een brochure over het downsyndroom, uitgegeven door het RIVM, was heel wat nuttige informatie terug te vinden. De gegevens die ik interessant vond, waren de gegevens omtrend de leeftijd van de moeder en de kans op een kind met het Downsyndroom. Het is algemeen geweten dat de kans op kinderen met dit syndroom groter is naarmate de leeftijd van de vrouw hoger ligt.

Syndroom van Münchhausen by Proxy

In een online folder vind je de statistische gegevens terug van Kind & Gezin (hoofdstuk: aspecten van gezondheid en ontwikkeling van jonge kinderen).
De verzamelde gegevens zijn afkomstig van Vlaamse vertrouwenscentra. De meldingen die de vertrouwenscentra behandelen gaan over uiteenlopende zaken.
Deze zaken kunnen gaan over specifieke situaties van kindermishandeling zoals:
seksueel geweld, fysieke verwaarlozing of mishandeling, emotionele verwaarlozing of mishandeling.
Cijfergegevens Kind & Gezin

Syndroom van Asperger

op Participate! (vereniging voor mensen met een kind met autisme) kun je statistische gegevens terugvinden over het aantal mensen die autisme, een autismespectrumstoornis of het syndroom van Asperger hebben. De huidige cijfers komen vooral van Europese en Noord-Amerikaanse studies.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

In het onderzoek van het riziv zijn er een aantal heel interessante tabellen te zien over CVS bij jongeren, onder andere over de leeftijden, onderwijsinstellingen…

Syndroom van Turner

op MediaPedia ziekte encyclopedie geven ze statistische gegevens weer over de drie voorkomende vormen van het Syndroom van Turner.

Je kan een volledig X-chromosoomtekort hebben (monosomie x) of er zijn twee X-chromosomen aanwezig, maar een van de twee is aangetast (deletie of afwijking) en dan hebben we dat het X-chromosoom ontbreekt in sommige cellen van het lichaam, maar niet in andere (mozaïek).

Syndroom van Spina Bifida

Op deze site vond ik informatie over de geboorte van kinderen met het syndroom van Spina Bifida. Hier wordt aangetoond dat er steeds minder kinderen met het syndroom van Spina Bifida worden geboren door de betere preventie zoals het innemen van foliumzuur bij zwangere vrouwen,…

artikel met cijfergegevens

Syndroom van Gilles de la Tourette

Op gezondheidsweb vindt je hoeveel kinderen en volwassen het syndroom van Gilles de la Tourette hebben en in welke mate.

Syndroom van Horner

op deze pagina vind je statistieken van de Significantie van het verschil in zessecondediameter tussen de Hornerpupil en de gezonde pupil